9 pas cu pas spre o pedichiura perfecta :)


Am revenit :).
Este vara este cald, suntem femei, ne place sa fim frumoase si adorate, sa purtam rochii si sandale..Dar pt ca frumusetea sa fie completa avem nevoie de o piele perfecta, si nu putem ignora picioarele. Daca in restul anotimpurilor le
ascundem in pantofi
sau ghete, vara este anotimpul cand picioarele noastre trebuie sa arate cat mai perfect cu putinta. Voi vorbi asadar astazi despre pedichiura, cum se executa, cit de importanta este si cum poate deveni o metoda de relaxare unica. Daca nu aveti posibilitatea sa mergeti la salon, nu este un capat de tara, o pedichiura acceptabila puteti realiza si acasa, putina rabdare si interes si veti avea pedichiura dorita.

Pedichiura este la fel de importanta ca si manichiura, hidratarea picioarelor este esentiala indiferent de anotimp.
In primul rand inarmati-va cu multa rabdare si multa buna dispozitie, inchideti telefonul, porniti muzica ...da-ti drumu la apa in cada..dap pedichiura incepe cu o baie :)), nu evitati sa folositi nenumaratele tipuri de sare de baie, cu diferite arome ca rasfatul vostru sa fie total.

Dupa baie pielea calcaielor va fi suficient de inmuiata pt ca voi sa puteti sa curatati pielea moarta cu o perie de picioare destul de abraziva.(.am pus si o poza mai jos cu acea perie, eu am piatra de baie). Dupa ce ati curatat talpile cu simt de raspundere, le clatiti cu apa calduta si le stergeti cu un prosop.
Urmeaza acum partea de hidratare, cred ca toate avem prin casa o crema, un unt de corp hranitor, sau poate chiar o crema de calcaie, ideea e sa fie o crema ff grasa si sa punem din belsug pe picioare dupa care sa masam macar 5 minute..pana crema este absorbita in totalitate de piele.


In imagine alaturata am pus citeva ustensile necesare, o
pila de carton, o chiureta , un forfecut de pielita, o perie, piatra de calcaie si unt de corp.

Dupa hidratarea picioarelor, vom degresa unghiile picioarelor cu o discheta demachianta imbibata cu spirt.
Cu chiureta impingem cuticula, insistam mai bine decit o facem la manichiura, pt ca pielita de la unghiile de la picioare are obiceiul sa se intinda ff mult pe suprafata unghiei, deci trebuie ff bine desprinsa, iar partile care nu se curata prin desprindere trebuiesc taiate finut cu forfecuta de pielita.



* Perie pt calcaie.

Unghiile sunt mult mai mici la picioare decit la maini, de aceea trebuie sa insistam sa indepartam cuticula..pt a avea cu adevarat unghii frumoase..dar mai ales vizibile.










Dupa ce am curatat unghiile de cuticula, le-am taiat (dupa caz) si le-am pilit in forma dorita, aplicam un strat de base cout pe unghie iar pe cuticula ulei de cuticule sau ulei de migdale reci..
E timpul sa trecem la ultima parte de infrumusetare a unghiilor : oja.





















Prefer la pedichiura frenciul, pt ca nu imi fac pedichiura la fel de des precum manichiura, o data la 2 saptamini cam asa..si sa se poata astfel asorta cu orice port in aceasta perioada, de asemenea cresterea unghiilor va fi foarte putin vizibila daca adopt acest tip de pedichiura.
Asadar dupa baza, cu o oja alba mata trasam o dunga destul de groasa(chiar daca nu atat e partea crescuta a unghiei) cat sa se vada frumos. Dupa ce s-a uscat prima dunga alba, mai dam inca una..lasam iar sa se usuce ff bine, si pt un efect si mai frumos asa parca marmorat eu dau peste o oja laptoasa de la Golden Rose nr 3



La final realizam un model finut floral, pt un look si mai deosebit .
Sper ca va fost de folos aceasta postare, daca aveti intrebari nu va sfiiti sa ma intrebati :).
P.S. ca totul sa va fie si mai usor..asigurati-va ca va instalati pe un scaunel..mai mic..decit cele normale..poate pe o perna mare pusa pe podea, cu cit sunteti mai aproape de picioare..cu atat va va fi mai usor sa executati frenciul..eventual modelul ;) spor la treaba!



Acum va las si cu cateva poze din gradina casei mele sa va inveseleasca seara.
poop pe data viitoare
zi buna sa aveti ;)



9 comentarii:

Andreea spunea...

imi plac foarte mult , pupici !

kory_nails spunea...

bv de post vroiam sa fac..sa vad daca mai am chef:)) dar la urmatoarea pedichiura

Miu Miu spunea...

eu nu am nicio intrebare..decat una: nu mi el faci si mie? eu sunt in pom la pedi...:*

Cristina spunea...

Buna!
Super postul. Acum descopar blogul tau! Ai ff mult gust!
I'm a follower ;)

Andayn spunea...

Andreea multumesc :)
Kory cu cit mai multe despre asa ceva cu atit mai bine ;)
Miu Miu sigur!! te astept >:D<
Cristina multumesc mult :"> chiar ma bucur ca am fost de oarece ajutor :D

latinonails spunea...

woaooh, f frumos ai prezentat. Pozele sunt superbe si ele! Bravo :)

Camy spunea...

Foarte utila postarea!
Pedichiura e f frumoasa, la fel si florile din gradina! :X

Mad@ spunea...

Foarte faina postarea :D trebuie sa urmez si eu acesti pasi neaparat si sa-mi fac curaj sa incerc modele si la unghiutele de la picioare.
Modelul este super :X just perfect :*

Andayn spunea...

multumesc fetele :">

Trimiteți un comentariu